Vietä erilainen loma – tee musiikkimatka Lontooseen

London metro stop

Millainen lomailija olet? Haluatko matkustaa aina ulkomaille vai kierrätkö mieluummin esimerkiksi musiikkitapahtumia? Kaupunkilomalla Lontooseen voit yhdistää molemmat – Lontoo on nimittäin musiikin mekka, jossa voit kulkea kuuluisien yhtyeiden ja laulajien jalan jäljissä. Lontoon klubeilta ovat ponnistaneet maineeseen Rolling Stones, Queen, Led Zeppelin, Coldplay ja monet muut!

Lontoossa on paljon legendaarisia musiikkiklubeja, konserttipaikkoja ja levykauppoja, joita kiertämällä voi aistia autenttista lontoolaista musiikkikulttuuria. Voit myös tehdä visiitin Abbey Road Studiolle, jossa monet kuuluisat artistit ovat nauhoittaneet musiikkiaan tai voit vierailla Royal Albert Hallissa, joka on yksi Lontoon kuuluisimmista konserttipaikoista.

Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain monia musiikkitapahtumia, kuten yksi maailman suurimmista ulkoilmakonserteista, BST Hyde Park -festivaali. Jos puolestaan olet pienempien areenojen ystävä, Lontoon monet musiikkiklubit ja baarit tarjoavat live-musiikkia lähes joka ilta. Kaupunki on tunnettu vilkkaasta yöelämästään, ja sieltä löytyy paljon erilaisia eri musiikkityyleihin erikoistuneita klubeja.

Miten matkustaa Lontooseen?

Lontooseen voi tehdä matkan monella tavalla. Jos olet omatoimimatkailija ja järjestät matkat ja majoituksen mieluummin itse, järjestelyt onnistuvat helposti. Omatoimimatka vaatii hieman suunnittelua etukäteen, mutta tarjoaa mielenkiintoisen tavan tutustua kaupunkiin omassa tahdissa. Esimerkiksi sohvasurffaus (couchsurfing) voi olla mielenkiintoinen tapa tutustua paikallisiin ihmisiin ja kerätä autenttista kokemusta kaupungista ja sen musiikkitarjonnasta.

Jos sinulle sen sijaan on tärkeintä, että saat mahdollisimman valmiin matkapaketin ja joku muu suunnittelee juuri sinulle sopivat Lontoo matkat, valitse matkatoimisto. Valmiita matkapaketteja Lontooseen ja useita hotellivaihtoehtoja tarjoaa esimerkiksi Tjäreborg.

Valitsetpa sitten valmiin matkan tai omatoimimatkan, on suositeltavaa valita sellainen majoitus, joka sijaitsee lähellä julkista liikennettä. Näin pääset kätevästi liikkumaan haluamiisi kohteisiin. Kun olet löytänyt sopivan majoituksen, tarkista vielä ajankohdan sää ja musiikkitarjonta – ja varaa matka.

Royal Albert Hall – historian havinaa

Royal Albert Hall on paikka, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla. Tämä historiallinen konserttihalli sijaitsee South Kensingtonin kaupunginosassa. Konserttisalissa on noin 5500 istumapaikkaa, ja sen näyttämölle ovat päässeet esiintymään monet maailmanluokan musiikin tähdet.

Royal Albert Hall tunnetaan ennen kaikkea klassisen musiikin konserteista, mutta siellä järjestetään myös pop-, rock-, jazz- ja muun tyyppisiä konsertteja. Konsertti tässä ainutlaatuisessa paikassa on unohtumaton elämys, olipa kyseessä sitten mikä musiikkilaji tahansa.

Kulje Beatlesin ja muiden kuuluisuuksien jalanjäljissä

Lontoo oli merkittävä paikka Beatlesin suosion kannalta. Vuonna 1963 suuren suosion saavuttanut yhtye esiintyi mainitussa Lontoon Royal Albert Hallissa. Vuonna 1964 he puolestaan esiintyivät ensimmäistä kertaa televisiossa The Ed Sullivan Show’ssa, joka nauhoitettiin Abbey Road Studiossa.

Abbey Road Studiolla yhtye myös nauhoitti useita albumeitaan. Tämä legendaarinen studio oli myös monien muiden kuuluisien artistien, kuten Pink Floydin ja Adelen käyttämä studio. Beatles nauhoitti studiolla kaiken kaikkiaan kuusi albumia, jotka sisälsivät useita ikonisia hittejä, kuten Hey Jude, Let It Be ja Yesterday.

Ota kuva Abbey Roadin suojatiellä

Abbey Road on niin studion, kadun kuin Beatlesin klassikkoalbumin nimi. Abbey Roadin risteyksessä sijaitsee myös kuuluisa suojatie, jossa tänäkin päivänä käy Beatles-faneja ottamassa itsestään kuvan. Suojatie esiintyy Beatlesin Abbey Road -nimisen albumin kansikuvassa. Kuuluisa valokuva otettiin elokuussa vuonna 1969, ja siinä Beatlesin John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ja Ringo Starr ylittävät Abbey Roadin suojatietä.

Nykyään Abbey Road onkin varsin suosittu matkailukohde. Monet Lontoossa vierailevat käyvät kuvauttamassa itsensä suojatien yli kävelemässä, täsmälleen samalla tavalla kuin Beatles teki omassa kuvassaan. Abbey Road Studio on edelleen toiminnassa ja siellä nauhoitetaan musiikkia tänäkin päivänä. Jos sinulla on onnea, saatat Abbey Roadia kulkiessasi törmätä johonkuhun legendaan tai uuteen tulokkaaseen!